Ietvarprogramma Apvārsnis 2020 un jaunākās Open Access nostādnes Eiropā - Ranka, Sandra (My University, 2012)
Ziņojumā, kas sagatavots Open Access nedēļas semināram " Brīvpieejas e-resursu puiblicēšana: iespējas un attīstība" (2012.g. 26.oktobris), sniegta informācija par Eiropas Komisijas 2011. gadā publicētajos ieteikumos un paziņojumos ietvertajām Open Access nostādnēm saistībā ar jauno ES pētniecības un inovāciju finansēšanas programmu 2014.-2020. gadam Apvārsnis 2020. Prezentācijā iekļauts arī programmas Apvārsnis 2020 raksturojums un tajā paredzētās prasības zinātnisko rakstu publicēšanai brīvpieejā.
Keywords: Apvārsnis 2020; Horizon 2020; EU’s Research & innovation funding programme; ES pētniecības un inovāciju finansēšanas programma; Open Access; EC Open Access nostādnes