Latvijas ūdenssaimniecības attīstība Eiropas Savienības līdzfinansējuma kontekstā - Spiridonovs, Jurijs (Latvijas Universitāte, 2014)
Promocijas darba mērķis ir novērtēt Latvijas ūdenssaimniecības apakšnozares attīstības priekšnosacījumus, pamatojoties uz ES fondu līdzfinansēto projektu apakšnozarē rezultātu analīzi pašvaldību griezumā. Latvijā ES fondu finansējums 2007.-2013.gadā pārsniedz 4,5 miljardus eiro, būtiski ieguldījumi ir veikti ūdenssaimniecības sistēmu sakārtošanā. Neskatoties uz to ūdenssaimniecības apakšnozare Latvijā nav plaši pētīta, kas ir skaidrojams ar to, ka, pieņemot nepieciešamību ieviest ES normatīvajos aktos paredzētos standartus attiecībā uz šo pakalpojumu sniegšanu, otrajā plānā ir palikusi nepieciešamība pārliecināties par ieguldījumu rezultātiem. Pētījuma aktualitāte ir saistīta arī ar to, ka turpmāku investīciju programmu īstenošanai ūdenssaimniecības apakšnozarē nepieciešami empīriskie pierādījumi par esošo programmu sniegumu. Atslēgas vārdi: ekonomiskā attīstība, ES fondi; ūdenssaimniecība

The objective of this doctoral dissertation is to evaluate preconditions for development of Latvia water management subsector, by analysing the results of EU co-funded projects in municipalities. EU funding for 2007 - 2013 programming period in Latvia, exceeds 4.5 billion euros; a significant investment had been made in improving water management system. Nevertheless, water management subsector in Latvia has not been extensively studied, due to the fact that by adopting the need to implement standards specified in EU legislation, the need to ascertain investment efficiency has remained in the background. The topicality of this thesis is related to the fact that for the future implementation of the investment program in water management subsector there is a need for empirical evidence about the performance of existing programs. Key words: economic development, EU structural funds; water management
Development of Latvian water management system in the context of European Union co-funding
Keywords: Ekonomika; ekonomiskā attīstība; ES fondi; ūdenssaimniecība; economic development; EU structural funds; water management