Radziņu klintīs atsegto devona Burtnieku svītas nogulumiežu sedimentācijas apstākļi - Dreimanis, Gints (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir veltīts Radziņu klintīs sastopamo Burtnieku svītas smilšakmeņu uzbūves raksturošanai, kā arī Burtnieku laikposma sedimentācijas apstākļu interpretācijai pētījumu teritorijā. Pētījums balstās uz griezumu dokumentācijā, slīpslāņojuma mērījumos un granulometriskajā analīzē iegūtajiem datiem un 4 ģeoloģisko griezumu fāciju analīzi. Apkopojot iegūtos rezultātus, tika secināts, ka Radziņu klintīs sastopamie Burtnieku svītas nogulumi, iespējams, ir veidojušies plūdmaiņu ietekmētas deltas līdzenuma augšdaļā. Atslēgas vārdi: plūdmaiņu procesi, fāciju analīze, smilšakmeņi, delta.

Bachelor’s thesis focuses on the characterisation of structures of the Burtnieki Formation sandstone exposed in the Radziņi Cliff, as well as the interpretation of their sedimentary environment during the Burtnieki time. The study is based on the sedimentary logging of outcrops, measurements of cross-strata dip, grain-size analysis and facies analysis from 4 outcrop sections. It was concluded that the deposits of the Burtnieki Formation at the Radziņi Cliff may have been formed in the upper reaches of tide dominated delta. Keywords: tidal processes, facies analysis, sandstones, delta.
Sedimentary environments of the Devonian Burtnieki Formation deposits in Radziņi outcrop
Keywords: Ģeoloģija