Hibrīdmākoņa drošība - Zariņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2017)
Informācijas tehnoloģiju pakalpojumi nepārtraukti attīstās un aizvien vairāk uzņēmumu mūsdienās sāk pārvietot savus IT resursus – serverus, lietotnes, datubāzes u.c. – uz mākoņa infrastruktūru. Mākoņrisinājumiem ir ļoti daudz priekšrocību, piemēram, elastība, augsta mērogojamība, pieejamība. Darba gaitā tiks salīdzināti un pētīti divu populārāko mākoņskaitļošanas platformu – Microsoft Azure un Amazon Web Services – standarta risinājumi. Tiks apskatītas drošības prasības un novērtētas to ieviešanas iespējas, izveidojot dažas tipiska uzņēmuma IT infrastruktūras komponentes, kas vienlaicīgi darbojas vairākās mākoņskaitļošanas platformās. Pēc tam dažādos griezumos tiks veikti veiktspējas testi.

Information technology services are constantly growing and an increasing number of companies nowadays are moving their infrastructure – servers, applications, databases etc. – to the cloud. Cloud has multiple advantages such as agility, availability and scalability. During the master thesis, two most popular cloud platforms – Microsoft Azure and Amazon Web Services – and their standard services will be compared and examined. Security requirements for infrastructure will be defined and their implementation will be examined by creating some of the typical IT infrastructure components in multiple cloud platforms. Afterwards performance tests will be carried out.
Hybrid cloud security
Keywords: Datorzinātne; hibrīdmākonis; drošība; AWS; Azure; hybrid cloud