Pašapkalpošanās prasmju sekmēšana bērniem 1,5-3 gadu vecumā pirmsskolas izglītības iestādē - Vētrāja, Agate (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba nosaukums:Pašapkalpošanās prasmju sekmēšana bērniem 1,5-3 gadu vecumā pirmsskolas izglītības iestādē. Darba autore: Agate Vētrāja Darba vadītāja: Mg. paed.Inese Eglīte Pētījuma mērķis:: Teorētiski un praktiski analizēt un izzināt bērnu 1,5-3 gadu vecuma pašapkalpošanās prasmes iespējas pirmsskolas izglītības iestādē. Darbs sastāv no divām daļām: 1. Teorētiskā daļa- sastāv no pedagoģijas un psiholoģijas autoru atziņu apkopošanas un secinājumu veikšanas par pašapkalpošanās prasmju sekmēšanu pirmsskolas izglītības iestādē. 2. Empīriskā daļa- sastāv no pedagoģiskā novērojuma, anketēšana (vecākiem) pedagoģiskās izmēģinājuma darbības, pētījumā iegūto rezultātu apkopojums un analīze.

Title of the paper: Promotion of self-care skills for children of 1,5 - 3 years of age in a pre-school educational institution. Author of the paper: Agate Vētrāja Consultant of the paper: Mg. paed.Inese Eglīte Aim of the research: To theoretically and practically analyze and cognize the possibilities of self-care skills of children 1,5 – 3 years of age in a pre-school educational institution. The paper consists of two parts: 1.Theoretical part – consists of a compilation findings of pedagogy and psychology works, and drawing of conclusions regarding promotion of self-care skills in a pre-school educational institution. 2.Empiric part – consists of pedagogic observation, questionnaire (for parents), pedagogical trial activities, summary and analysis of the results acquired in research. Keywords: pre-school, child, self-care skills, play.
Promotion of self-service skills for children aged 1.5-3 in a pre-school educational institution
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pirmsskolas izglītības iestāde; bērns; pašapkalpošanās prasmes; rotaļa