Tukums kā Rīgas aglomerācijas pilsēta - Koloda, Anita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir Tukums kā Rīgas aglomerācijas pilsēta. Ar Tukuma pilsētas piemēru jāsaprot, ka Rīgas aglomerācija spēj ietekmēt mazākas pilsētas. Darbam ir 7 nodaļas, kurās izvirzīto uzdevumu izklāsta noteiktā secībā. Pirmajā nodaļā apskatīts un analizēts aglomerācijas jēdziens un būtība, noskaidroti pamatjēdzieni, dotas to definīcijas, noteikti galvenie virzieni kuros meklējami aglomerācijas procesa cēloņi un sekas. Otrajā nodaļā tiek analizēts pilsētas jēdziens. Noskaidroti pamatjēdzieni un dotas definīcijas. Trešā nodaļa sniedz priekštatu par izmantojamām darba metodēm un materiāliem. Kā arī apkopotas anketas un rezultātu atspoguļošana grafikos. Ceturtajā nodaļā tiek izklāstīts Tukuma vispārējais raksturojums un teritorijas izpētīšāna. Piektā nodaļa sniedz informāciju par Tukuma novietojumu Rīgas aglomerācijā. Sestajā nodaļā tiek apskatīta un analizēta Tukuma sociālā vide. Nodaļā tiek izanalizēts un izklāstīts pētījums par sociālo vidi Tukumā. Septītajā nodaļā tiek izklāstīta Tukuma saikne ar Rīgas pilsētu. Tiek apkopoti iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Darba atslēgas vārdi: pilsēta, aglomerācija, Tukums.

Bachelor's working theme is the agglomeration of Riga and Tukums town. The example of the Tukums city understood that the Riga agglomeration can affect a smaller town. The work has seven chapters, which, put forward by the task order, which is presented subject matter. The first chapter describes and analyzes the concept of conurbation and the nature of clarification of key terms, given their definitions, set out the main directions of which lie in the agglomeration process, causes and consequences. The second chapter analyzes the concept of the city. Clarified key terms and definitions are given. The third chapter gives an idea about use of work methods and materials. As well as summarizing the results of the questionnaire and presentation schedules. The fourth chapter is presented in Tukums General characteristics and site investigation. The fifth chapter provides information on the location of Riga Tukums agglomeration. The sixth chapter is discussed and analyzed in Tukums social environment. Chapters are analyzed and presented research on the social environment in Tukums. This chapter is presented in Tukums link to the city of Riga. Summarizes the questionnaire results and the results reflected graphically. key words : city, agglomeration, Tukums
Tukums as a Town in Riga Agglomeration
Keywords: Ģeogrāfija