Izmeklētājs kriminālprocesā - Krūmiņa, Vineta (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir “Izmeklētājs kriminālprocesā”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām galvenajām nodaļām, kopsavilkuma, anotācijas, izmantotās literatūras saraksta un pieciem pielikumiem. Bakalaura darbā autore ir pētījusi izmeklētāja kā kriminālprocesa dalībnieka parādīšanos un attīstību no 11. gs līdz mūsdienām. Tā pat bakalaura darbā autore ir pētījusi izmeklētāja statusa iegūšanai nepieciešamos nosacījumus – izglītību, darba pieredzi, vecumu utt. Papildus tam darbā ir pētītas izmeklētāja tiesības un pienākumi gan Latvijā, gan tās kaimiņvalstīs – Krievijā un Igaunijā. Bakalaura darbā autore norāda nepieciešamos grozījumus Latvijas Kriminālprocesa likumā, lai uzlabotu kriminālprocesa efektivitāti.

The theme of the bachelor work is “The investigator of the criminal procedure”. The bachelor consists of content, introduction, four main parts, summary, annotation, list of used literature and five additions. In the bachelor’s work the author has researched the appearance and growth of the investigator as the participator of the criminal process in Latvia starting from 11th century till nowadays. The author has studied out the requirements of becoming the investigator – work experience, education, age etc The bachelor’s author also has researched the rights and the duties of the investigator in Latvia as well as in Latvia’s neighboring countries – Russia and Estonia. In the bachelors work the author also points out the needed corrections of the Criminal process low to improve the efficiency of the Criminal process low.
Investigator in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne