Aizdomās turētā statuss kriminālprocesā - Egle, Toms (Latvijas Universitāte, 2013)
Aizdomās turētais ir persona, kura īsteno aizstāvību kriminālprocesā. Bakalaura darba mērķis bija izpētīt aizdomās turētā statusu, kas ietver aizdomās turētās personas tiesības, pienākumus un atbildību. Noteiktā mērķa sasniegšanai darba autors izvirzīja vairākus uzdevumus, tostarp, atspoguļot aizdomās turētā procesuālā statusa vēsturisko attīstību Latvijā, apskatīt aizdomās turētā tiesības un pienākumus, analizēt, kā praksē procesa virzītāji ievēro nevainīguma prezumpcijas principu. Īpašu uzmanību autors darbā pievērsa aizdomās turētā privilēģijai atteikties sniegt liecību vispār vai sniegt apzināti nepatiesu liecību, kas no vienas puses apgrūtina noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanu procesa virzītājiem, bet no aizstāvības puses ietilpst nevainīguma prezumpcijas principa saturā. Sverot sabiedrības un aizstāvības intereses, autors piedāvā savus risinājumus.

The suspect is a person who implements defense in criminal proceedings. Bachelor's thesis was to analyze the suspect's status, including the suspect's rights, obligations and responsibilities. To achieve the objective the author put forward a number of challenges including the suspected reflect the procedural status of the historical development of Latvian, look at the suspect's rights and obligations, to analyze how the action gides respect the presumption of innocence in practise. Special attention the author drew the suspect's privilege to refuse to evidence at all or knowingly provide false evidence, which on one part complicates the criminal investigation process to action gides but on the part of defences includes of the presumption of innocence. In assessing the interest of public and interest of defence, the author also provides their solutions.
The suspect in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne