Māsas motivācija strādāt ķirurģiskās aprūpes specialitātē - Saba, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienās brīvā darba tirgus apstākļos ļoti svarīga ir darbinieka motivācija un vēlme strādāt konkrētā jomā un savā profesijā. Bakalaura darba tēma - Māsas motivācija strādāt ķirurģiskās aprūpes specialitātē. Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka māsas motivācija strādāt ir ļoti svarīga un aktuāla tēma mūsdienās. Vairākās valstīs ir veikti līdzīgi pētījumi par māsu motivāciju strādāt. Darba mērķis ir noskaidrot māsu motivāciju strādāt ķirurģiskās aprūpes specialitātē. Mērķa sasniegšanai ir analizēti 30 avoti. Praktiskajā daļā veikta praktizējošo māsu intervija kādā no Rīgas slimnīcām. Pētniecības jautājums: Kādi ir galvenie motivētāji māsai strādāt ķirurģiskās aprūpes specialitātē? Apkopojot pētījumā iegūtos rezultātus un balstoties uz izvirzīto darba mērķi - noskaidrot māsu motivāciju strādāt ķirurģiskās aprūpes specialitātē, varam secināt, ka galvenokārt tā ir vēlme palīdzēt citiem, gandarījuma sajūta , pabeidzot darbu un personīgais aicinājums, kas ir finansiāli pamatots. Bakalaura darbs sastāv no 53 lpp, 14 tabulām un 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi: māsa, motivācija, aprūpe, atalgojums.

Nowadays free labour market is very important employee motivation and desire to work in a specific field and their profession. Bachelors’ paper was done on the theme Nurses’ motivation to work in surgery care specialty. Topicality to the fact that nurses’ motivation to work is very important and hot topic nowadays. Several countries have made similar studies for nurses’ motivation to work. The aim of bachelors’ paper was to find out the motivation of nurses’ to work in surgical care specialty. Objective analyzes 30 sources. Practical part carried out practicing nurses’ interview in one of the Rigas’ hospitals. Research question: What are the main nurses’ motivators to work in surgical care speciallty? Summarizing the study results and the basis of the set work objectives - to find out the motivation of nurses’ to work in surgical care specialty, we can conclude that it is primarily the desire to help others, sense of fulfillment, completion of work and personal vocation, which is financially justified. Bachelor thesis consists of 53 pages, 14 tables and 3 appendices. The key words: nurse, motivation, care, salary.
Nurses' motivation to work in surgery care speciality
Keywords: Medicīna; Māsa; Motivācija; Aprūpe; Atalgojums