Latvijas-Igaunijas politiskās attiecības no 1918.g. beigām līdz 1920.g. jūlijam - Gailīte, Ilze (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Latvijas – Igaunijas politiskās attiecības no 1918. gada beigām līdz 1920. gada jūlijam” izstrādāts ar mērķi konstatēt starp Latviju un Igauniju pastāvošo attiecību galvenās tendences laika posmā no 1918. gada beigām līdz 1920. gada jūlijam, analizējot galvenos procesus un norises abu valstu politiskajā sadarbībā. Darba gaitā tiek aplūkota situācija Igaunijā Pirmā pasaules kara laikā un tās Neatkarības kara galvenās tendences, Igaunijas un Latvijas attiecību nodibināšanās, abu valstu sadarbība Ziemeļlatvijas atbrīvošanā, situācija robežu apgabalos, Latvijas un Igaunijas nostāja miera sarunās ar Padomju Krieviju, abu valstu attiecību saasināšanās pēc Bermonta armijas uzbrukuma Latvijai un abu valstu robežu jautājuma izšķiršana 1920. gadā.

Bachelor’s Thesis „The Political Relations between Latvia and Estonia from the end of 1918 until July 1920” has been made on purpose to establish major trends of existing relations between Latvia and Estonia in the period between the end of 1918 until July 1920, while analysing key processes and course of political cooperation of both countries. The research analyzes situation in Estonia during the First World War and major trends of the Estonian Independence War, establishing of political relations between Estonia and Latvia, cooperation of both countries in order to liberate Northern Latvia, situation in border area, position of Latvia and Estonia during peace negotiation process with Soviet Russia, aggravation of relationships between both countries after the attack of Bermont forces to Latvia and the conciliation of border dispute in 1920.
Political Relations between Latvia and Estonia from the end of 1918 until July1920
Keywords: Vēsture