Digitālo objektu veidi un formāti Latvijas atmiņas institūciju digitālajās kolekcijās - Nadziņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2013)
Atmiņas institūciju veidotās digitālās kolekcijas Latvijā ir pētītas diezgan daudz, tomēr veidi un formāti vēl nebija pētīti. Bakalaura darba pētījums tika izstrādāts, lai izpētītu veidus un formātus: cik daudz to ir, kā arī noskaidrots, vai ir atkarība no veidotāja institūcijas un tās atrašanās vietas. Pētījuma rezultāti atklāj, ka visvairāk pārstāvētais digitālo objektu veids ir fotogrāfijas un foto negatīvi, un galvenais formāts, kas tiek izmantots, ir jpg. Atklāj arī to, ka vislielākā objektu un formātu daudzveidība ir pārstāvēta bibliotēku veidotajās kolekcijās un ka reģionos ir vairāk veidotas kolekcijās nekā Rīgā. Atslēgvārdi: Digitālās kolekcijas, digitālo objektu veidi, digitālo objektu formāti, atmiņas institūcijas.

Digital collections created in memory institutions of Latvia have been researched from various aspects, but the types of digital objects and their formats were not researched. A bachelor work was made to research the types of digital objects and formats: how much they are, or have an addiction from creator institutions and its location place. The research results reveal that most popular kind of digital objects are photos and photo negatives, as well as the main format that is used is jpg. Also shows that most objects and format are represented in libraries, and that the regions are more developed than in the capital collections. Keywords: Digital collections, kinds of digital objects, formats of digital objects, memory institutions.
Kinds and formats of digital objects in the digital collections of memory institutions of Latvia
Keywords: Bibliotēkzinātne