Darba un mācību modeļu saistība ar darba-mācību konfliktu un neproduktīvu darba uzvedību - Orleāne, Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt saistības starp neproduktīvu darba uzvedību un darba mācību konfliktu saistībā ar darba mācību modeļiem, analizēt iespējamos risinājumus, lai palīdzētu uzlabot darba kvalitāti, samazinot konfliktus un veicinot līdzsvaru starp darbu un mācībām. Pētījumā piedalījās 296 respondenti (18-65 gadi). Maģistra darbā tika izmantota “Biroja darbinieku neproduktīva uzvedība darbavietā aptauja” (Milova & Blumbaha, 2013) un “Darba-ģimenes-mācību konflikta aptauja” (Work-family-school conflict, Olson, 2014) un iekļauti jautājumi par darbu un mācībām. No rezultātiem secināms, ka attālinātais darba modelis ir saistīts ar neproduktīvu darba uzvedību (necieņa pret kolēģiem un organizāciju), darba-mācību konflikts un neproduktīva darba uzvedība ir savstarpēji saistīti. Atslēgas vārdi: Neproduktīva darba uzvedība, darba modelis, mācību modelis, darba-mācību konflikts, darba-mācību līdzsvars, klātienes, hibrīda, attālinātais

The aim of the master's thesis is to investigate the relationship between unproductive work behavior and work-study conflict in relation to work-learning models, to analyse possible solutions to help improve the quality of work, reducing conflicts and promoting work study balance. 296 respondents (18-65 years) have participated in the study. The master's thesis research is based on "Unproductive behavior of office workers in the workplace survey" (Milova & Blumbach, 2013) and the "Work-family-school conflict survey" (Olson, 2014) and questions on work and studies. The results show that the remote work model is related to counterproductive work behavior (disrespect towards colleagues and the organization), work-study conflict and counterproductive work behavior are interrelated variables. Keywords: Unproductive work behavior, work model, study model, work-study conflict, work-study balance, on site, hybrid, remote
The relation between work and study models with work-study conflict and unproductive work behavior
Keywords: Psiholoģija; Neproduktīva darba uzvedība; darba modelis; mācību modelis; darba-mācību konflikts; darba-mācību līdzsvars