Sievietes ķermenis Ingas Gailes dzejā - Erdmane, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā „Sievietes ķermenis Ingas Gailes dzejā” pētīta latviešu dzejnieces I. Gailes dzeja, atklājot būtiskākos aspektus, kas skar liriskās varones ķermenisko pieredzi. Sievietes ķermeņa problemātika līdz šim dzejnieces darbos nav pētīta. Darba mērķis ir izcelt un analizēt sievietes ķermeņa atšķirīgās pozīcijas I. Gailes dzejā. Pētījuma pamatā izmantotas dzimtes studiju un feminisma teorētiskās nostādnes. Izvirzītie uzdevumi: apskatīt feminisma un dzimtes studiju teorētiķu skatījumu par sievietes ķermeni, izveidot strukturētu teorētisko bāzi, atlasīt un analizēt dzejas materiālu. Aplūkoto teorētiķu uzskati sasaucas ar I. Gailes dzejas liriskās varones ķermeniskās pieredzes aspektiem. Sievietes ķermenis dzejā atklājas kā bioloģisko norišu telpa, kurā rodas dzīvība; kā dzimtes iezīmētais lauks, uz kura tiek rakstīts sievietes liktenis, vērtība un nozīme; kā iekāres vai nicinājuma objekts.

In „The Female Body in Inga Gaile`s poetry” latvian poetesses I. Gaile`s poetry is studied, discovering the essential aspects that touch the lyrical heroines experience of corporeal. Female body issues before the poetess works have not been studied. The aim of this work is to highlight and analyze a women body in differential positions in I. Gaile`s poetry. Study is based on gender studies and feminist theoretical approaches. The proposed tasks: a look at gender studies and feminist theorists view of the woman's body, to create a structured theoretical basis, and analyze poetic material. Of analyzed theoreticians echoes the views with I. Gaile`s poetic lyrical heroine aspects of bodily experience. The female body is revealed in poetry as a biological processes space in which arises new lives; as highlighted field of gender on which is written a fate value and importance; as an object of desire or contempt.
The Female Body in Inga Gaile’s Poetry
Keywords: Filoloģija