Noziedzīgu nodarījumu recidīvs - Ludiņš, Uģis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums ir: „Noziedzīgu nodarījumu recidīvs”. Tas ir viens no noziedzīgu nodarījumu daudzējādības veidiem, kas definēts Krimināllikuma Vispārīgās daļas 27.pantā. Latvijas krimināltiesībās divi no noziedzīgu nodarījumu daudzējādības veidiem, noziedzīgu nodarījumu recidīvs un noziedzīgu nodarījumu atkārtotība, daļēji pārklājas. Lai novērstu nepareizu jēdziena piemērošanu praksē, ir izstrādāts likumprojekts Nr.9/Lp11 „Grozījumi Krimināllikumā” un jau pieņemts Saeimā 1. lasījumā. Darba mērķis ir izvērtēt noziedzīgu nodarījumu recidīva jēdziena būtību, tā piemērošanu praksē, likumprojekta Nr.9/Lp11 „Grozījumi Krimināllikumā” potenciālās sekas, kā arī sniegt vērtējumu un priekšlikums par jēdziena turpmāko attīstību Latvijas krimināltiesībās.

The title of Bachelor Thesis is “Recidivism of criminal offences”. This is one of the types of multiplicity of criminal offences, which is defined in the section 27, of Criminal Law of Republic of Latvia. In the Criminal Law of Latvia two types of multiplicity of criminal offences - recidivism and repetition are partly overlapping. In order to prevent inappropriate application of the concept in practice, the draft of Law Nr.9/Lp11 "Amendments to the Criminal Law" is developed and has at the first step already been adopted by the Parliament. The objective of the thesis is to analyze the concept of recidivism of criminal offences, it is application in practice, the potential consequences of the draft of the Law Nr.9/Lp11, as well as to provide recommendations on the use of the concept in further development of criminal law of Latvia.
Recidivism of creiminal offences
Keywords: Juridiskā zinātne