Mūsdienu stāstījumi TV 3 raidījumā "Bez Tabu" (2008.-2009. gads) - Zelča, Agita (Latvijas Universitāte, 2009)
Masu mediji ir vieni no mūsdienu folkloras tekstu izplatītājiem un veidotājiem. Darbā „Mūsdienu stāstījumi TV–3 raidījumā „Bez Tabu” (2008.–2009.gads)” uzmanība vērsta uz tiem stāstījumiem, kas tapuši ar raidījuma „Bez Tabu” skatītāju palīdzību. Stāstījumi tiek analizēti no tematiskā viedokļa, kā arī aplūkota to struktūra un galvenie veidošanas elementi. Īpaša uzmanība tiek veltīta tradicionālās folkloras elementu izmantojumam stāstījumos, to modifikācijām un pielāgošanai mūsdienu situācijai. Masu mediji paver plašas iespējas pētījumiem mūsdienu folkloristikā. Raidījuma „Bez Tabu” veidošanas specifika ļauj pētīt tautas stāstījumus kā vienu no mūsdienu folkloras tekstiem.

Mass media is one of the distributors and creators of cotemporary folklore texts. Paper „Contemporary Narratives in "Bez Tabu" on TV3 (2008-2009)” draws attention on narratives that are formed with the help of „Bez Tabu” audience. Narratives are analyzed from thematical point of view. Structure and main elements of composition has been researched, too. Specific attention in narratives was drawn on use of elements of traditional folklore, modification and adaption to contemporary situation. Mass media gives wide scope for studies in contemporary folkloristics. Specific of creation of broadcast „Bez Tabu” allows studying folk narratives as one of the contemporary folklore texts.
Contemporary Narratives in "Bez Tabu" on TV3 (2008-2009)
Keywords: Filoloģija