Ar CMS Wordpress veidotu tīmekļa vietņu drošības analīze - Bogatirjova, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs “Ar CMS WordPress veidotu tīmekļa vietņu drošības analīze” ir pētījums par eksistējošām ievainojamībām, to draudiem vietnei un iespējamiem risinājumiem. Darbu veido 50 lappuses. Izmantotās literatūras sarakstu veido 37 avoti. Darba mērķis bija izpētīt zināmas ievainojamības, kādas sekas var būt pēc uzbrukuma un kā var pasargāt savu vietni no šiem ievainojumiem. Darba gaitā apskatīti iespējamie risinājumi un scenāriji populārākajām ievainojamībām pēc OWASP atjaunotā saraksta. Tika parādīts, ka drošību pasākumu neievērošana var krietni pazemināt drošības līmeni. Rezultātā ir apskatīti vairāki risinājumi, no tiem bija izvēlēti vairāki un tie tika ievēroti tīmekļa vietnes izstrādes laikā. Gala rezultātā ir izstrādāta vietne ar augstu drošības līmeni.

“Security analysis of web sites created using CMS Wordpress” is the research about existing vulnerabilities, their threat to the site and the practical solutions. The work consists of 50 pages. Bibliography list consists of 37 sources. The aim was exploring the known vulnerabilities, what consequences can be after an attack and how it is possible to protect your site from these vulnerabilities. Attention was paid to the practical solutions and scenarios, to most popular vulnerabilities by the updated OWASP list. It was shown that the safety measures are important part of the site, which can significantly increase the level of safety. In the result there are discussed several solutions, most of them were chosen and have been observed while developing the web site. The result is a developed web site with high level of security.
Security analysis of web sites created using CMS Wordpress
Keywords: Datorzinātne; CMS WordPress; tīmekļa vietnes drošība; tīmekļa vietne; urķi; OWASP