Pašvaldību informatīvie izdevumi kā sabiedrisko attiecību instruments. Latvijas Lielo pilsētu asociācijas gadījuma analīze - Lapsele, Lita (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir Pašvaldību informatīvie izdevumi kā sabiedrisko attiecību instruments. Latvijas Lielo pilsētu asociācijas gadījuma analīze. Darba mērķis ir noskaidrot vai pašvaldību informatīvos izdevumus izmanto kā sabiedrisko attiecību instrumentus. Darba teorētiskajā daļa ir nodaļas par sabiedriskajām attiecībām, komunikāciju un sabiedrisko attiecību procesu, sabiedrisko attiecību instrumentiem un pašvaldību informatīvajiem izdevumiem, kā arī par sabiedriskajām attiecībām pašvaldībā. Metodoloģijas daļā ir aprakstītas pētījumā izmantotās metodes – kontentanalīze un aptauja. Empīrijas daļā ir aprakstīti pētījumā iegūtie dati. Galvenais secinājums - pašvaldības savus informatīvos izdevumus izmanto kā sabiedrisko attiecību instrumentus, lai palielinātu savu ziņu sasniedzamību publikai, tāpēc tiek domāts par dažādu sabiedrisko attiecību instrumentu uzlabošanu, lai pēc iespējas lielāku auditoriju varētu sasniegt. Ikkatrs sabiedrisko attiecību instruments ir ļoti būtisks pašvaldības komunikācijā.

The theme of Bachelor thesis is Local Government Newsletters as a Public Relations Instrument. Case Study of the Association of Major Cities of Latvia. The aim of the Bachelor thesis is to find out if local government newsletters is used as a public relations instruments. In the theoretical part of the Bachelor thesis, there are chapters about public relations, communication and public relations process, instruments of public relations and local government newsletters and public relations in the municipality. The methodology part describes the methods, what are used in thesis - content analysis and survey. The empirical part describes the data, what are obtained in the research. The main conclusion – municipalities use their newsletters as a public relations instruments to increase the public, thats why they are thinking about improving various public relations instruments to reach as many audiences as possible. Every instrument of public relations is very important in municipal communication.
Local Government Newsletters as a Public Relations Instrument. Case Study of the Association of Major Cities of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; sabiedriskās attiecības; sabiedrisko attiecību instrumenti; pašvaldību informatīvie izdevumi; Latvijas Lielās pilsētas