Burtnieka drumlinu lauka ģeomorfoloģija - Briška, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2024)
Briška, A. 2024. Burtnieka drumlinu lauka morfoloģija. Bakalaura darbs, Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Bakalaura darbā veikts pētījums par Burtnieka drumlinu lauka morfoloģiju. Pētījuma ietvaros tika veikta Burtnieka līdzenuma plūdlīnijas zemledāja reljefa formu izzīmēšana un telpiskā izvietojuma likumsakarību izpēte. Darbā tika veikta arī aktuālās un vēsturiskās informācijas analīze par drumliniem un saistītajām zemledāja reljefa formām, lai veiktu iegūto morfometrisko parametru interpretāciju. Darba rezultāti atspoguļo iegūtos morfometriskos parametrus par Burtnieka drumlinu lauka plūdlīnijas reljefa formām, kas iegūti izmantojot digitālo reljefa modeli un citus kartogrāfiskos materiālus. Tika veikta iegūto datu interpretācija saistībā ar drumlinu izvietojumu un veidošanos, kā arī novērotas likumsakarības starp dažādiem drumlinu morfometriskajiem parametriem Burtnieka un citos drumlinu laukos Latvijā un pasaulē.

Briška, A. 2024. Geomorphology of the Burtnieks drumlin field. Bachelor thesis. University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences. Bachelor thesis deals with the geomorphology of the Burtnieks drumlin field. During this study, the outlines of streamlined subglacial landforms in the Burtnieks plain were drawn and their spatial arrangement was analyzed. The work was carried out by reviewing current and historical information about drumlins and other related subglacial landforms in order to interpret the obtained morphometric parameters. The results of this study presents the acquired morfometric parameters of the streamlined bedforms in the Burtnieks drumlin field, which were obtained using digital terrain model and other cartographical materials. Interpretation of the obtained data was carried out in the framework of drumlin spatial distribution and formation, some regularities of the morphometric parameters in the Burtnieks and other drumlin fields in Latvia and around the world were observed.
Geomorphology of the Burtnieks drumlin field
Keywords: Ģeogrāfija; Burtnieka drumlinu lauks; Burtnieka ledus lobs; digitālais reljefa modelis; plūdlīnijas subglaciālās reljefa formas