Latvijas komercbanku likviditātes problēmas Eiropas finanšu tirgos - Kaupuža, Inese (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir Latvijas komercbanku likviditātes problēmas Eiropas finanšu tirgos. Darba mērķis ir izpētīt likviditāti Latvijas lielāko komercbanku kontekstā un Skandināvijas valstīs, izanalizēt to uzraudzību un pārvaldību, kā arī ietekmējošos rādītājus un sasaisti ar Latvijas un Skandināvijas valstu ekonomisko vidi. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba hipotēze: Latvijas komercbankas nespēj pildīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktās minimālās likviditātes prasības, līdz ar to – tām veidojas likviditātes problēmas, kas ietekmē to mātes bankas. Atslēgvārdi: komercbankas, riski, likviditāte, Eiropas finanšu tirgi, likviditātes seguma koeficients Darbs sastāv no 112 lpp., 17 attēliem, 5 pielikumiem un 68 literatūras avotu grupām.

Master thesis topic is Latvian commercial bank liquidity problems in European financial markets. Objective of master thesis is to explore the liquidity of commercial banks in the context of major banks in Latvia and Scandinavian countries, analyze the monitoring and management, as well as the factors affecting and links to the Latvian and Scandinavian countries economic environment. Master thesis consists of three chapters. Hypothesis of master thesis is: Latvian commercial banks can`t fulfil the minimum liquidity requirements of Financial and capital market commission, so – they formed the liquidity problems affecting the parents banks. Keywords: commercial banks, risks, liquidity, European financial markets, the Liquidity coverage ratio. Master thesis consists of 112 pages, 17 images, 5 appendices and 68 groups of bibliography.
Latvian Commercial Bank Liquidity Problems in European Financial Markets
Keywords: Vadībzinātne