Medikamentu un pirmās nepieciešamības preču pieejamības paplašināšana reģionos ārpus Rīgas - Eihentāls, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba mērķis ir rast alternatīvu medikamentu un pirmās nepieciešamības preču iegūšanai nakts stundās Aizkraukles novadā dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Latvijas mērogā diennakts aptieku pieejamība ir iespējama ļoti mazam reģionu skaitam. Lielākā daļa diennakts aptieku atrodas Rīgā. Šī situācija rada problēmu, ka lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju krīzes situācijā nav kur vērsties pēc nepieciešamajiem medikamentiem, vai pirmās nepieciešamības precēm. Šī problēma ir visvairāk aktuāla iedzīvotājiem kuri dzīvo ārpus Rīgas reģiona. Darba ietvaros tiks pētīta medikamentu un pirmās nepieciešamības preču pieejamība Latvijā. Autors problēmas risinājumu piedāvā projekta formā. Projekta ietvaros tiks izveidots mobilas diennakts aptiekas projekts.

The aim of the master's thesis is to find an alternative for obtaining medicines and basic necessities at night for the residents of Aizkraukle region. In Latvia, 24-hour availability of pharmacies is possible for a very small number of regions. Most of the 24-hour pharmacies are located in Riga. This situation creates the problem that the majority of Latvian residents have nowhere to turn for the necessary medicines or basic necessities in a crisis situation. This problem is most urgent for residents who live outside the Riga region. As part of the work, the availability of medicines and basic necessities in Latvia will be studied. The author offers a solution to the problem in the form of a project. As part of the project, a 24-hour mobile pharmacy project will be created.
Expanding the availability of medicines and primary goods in regions outside Rīga
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Aptieka; Diennakts; Rīga; Aizkraukles novads; Mobila