Dzeramā ūdens kvalitāte Ilūkstes novada Ilzes ciemā - Valpēters, Toms (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba pētījuma pamatā ir Ilzes ciemā sniegtā dzeramā ūdens pakalpojuma novērtēšana, izmantojot Latvijas republikas normatīvos aktus un dzeramā ūdens analīzes rezultātus. Dažādi ķīmiskie un fizikālie ūdens rādītāji ir būtisks ūdens kvalitātes novērtēšanas rādītājs, kurš parādā, cik kvalitatīvi tiek pārvaldīts ūdenssaimniecības pakalpojums. Iegūtie rezultāti ir līdzeklis ar kura palīdzību ir iespējams novērtēt kādas problēmas, iespējams pastāv ūdens pakalpojuma sniegšanās procesā. Pētījumā tika sniegts iegūto rezultātu apraksts un salīdzinājums ar Latvijas valsts Ministru kabineta noteikumiem un monitoringa rezultātiem, kurus piedāvā vietējais komersants “SIA Ornaments”. Izmantojot dotos rādītājus un ūdenssaimniecības aprakstu, tiks noteiktas konkrētas problēmas un to cēloņi, kas izmaina ūdens kvalitāti Ilzes ciemā.

The bachelors work is based on the estimation of drinking waters quality in village Ilze, using Latvias normative deeds and results of water quality. Different chemical and physical waters indices are an important index, which shows water supplys company managements guality. The results of water guality are tools for estimation of possible water supply problems and statement of them. The describtion of waters quality results are given, also, it is compared with Republic of Latvia Ministry Department regulations and results of monitoring which are offered by company Ornaments. Using indices and description of warter supply service, the main problems and consequeces are stated for changing quality of drinking water in village.
Drinking water quality in Ilze village, Ilūkste Municipality
Keywords: Vides zinātne; Ūdens pakalpojums; Ķīmiskie un fizikālie rādītāji; Ministru kabineta noteikumi; Ilzes ciems