Subjektīvais attēla izšķirtspējas novērtējums papildinātajā realitātē - Survilo, Polīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 32 lappusēm. Tas satur 16 attēlus, 1 tabulu, 30 atsauces un 2 pielikumus. Darba mērķis ir salīdzināt cilvēka izšķirtspējas izmaiņas, mainot stimula spožumu (zems, vidējais, augsts). Dalībnieki piedalījās 45 minūšu ilgā Vision testa, izmantojot papildināto realitāti. Izšķirtspējas izmaiņas tika noteikti objektīvi, izmantojot datus, ko programma automātiski saglabāja MS Excel failā. Nozīmīgas izšķirtspējas izmaiņas, mainot spožumu, netika konstatētas. Pēc papildus datu analīzes tika konstatēts, ka ir būtiska atšķirība starp slieksni un spožuma secības. Rezultāti norāda uz nepieciešamību turpināt pētījumu, lai labāk izskaidrot sakarības, un uzlabot papildinātas realitātes izmantošanu.

The bachelor thesis is written in Latvian on 32 pages. It contains 16 figures, 1 table, 30 references and 2 attachments. The aim of the thesis is to compare the changes in human visual acuity when varying the luminance of the stimulus (low, medium, high). Participants took part in a 45-minute Vision test using augmented reality. Resolution changes were determined objectively using data automatically saved by the software in an MS Excel file. No significant changes in visual acuity were detected with changing luminance. After further data analysis, it was found that there was a significant difference between threshold and luminance sequences. The results indicate the need for further research to better explain the connections, and to improve the use of augmented reality.
Subjective Image Resolution Assessment in Augmented Reality
Keywords: Optometrija; papildināta realitāte; izšķirtspēja; spožums; Vision Test