Sulfonētas poli(ēterētera) ketona un monoetanolamonija acetāta kompozītās membrānas struktūra un termiskās īpašības - Žarova, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā tika analizēti vairāki sulfonētās poli(ēter ētera) ketona/fosforizētā cirkonija oksīda membrānas, monoetanolamonija acetāta, sulfonētas poli(ēter ētera) ketona/fosforizētā cirkonija oksīda un jonu šķidruma iegūtās kompozītas membrānas paraugi ar termiskās analīzes metodēm – termogravimetrisko un diferenciālo termisko analīzi, diferenciālo skenējošo kalorimetriju. Termogravimetriskās un diferenciālās termiskās analīzes datu apstrādei tika izmantota TA-60WS Collection datorprogramma, diferenciālās skenējošās kalorimetrijas datu apstrādei tika izmantota datorprogramma METTLER Graph Ware TA72 PS 5. Paraugu mehāniskās īpašības tika pārbaudītas uzņemot stiprības-deformācijas līknes ar Tinius Olsen H1KS universālo testēšanas iekārtu un veicot šļūdes analīzi. Darba izmantotā monoetanolamonija acetāta kvalitāte tika pārbaudīta ar Karla Fišera metodi. Analizējamās sulfonētās poli(ēter ētera) ketona/fosforizētās cirkonija oksīda membrānas un darba izstrādāšanas laikā iegūtās kompozītās membrānas struktūras noteikšanai un pārbaudei tika izmantota rentgendifraktometrija un IS Furjē spektroskopija. Graudu izmēri tika aprēķināti izmantojot Šerera formulu.

In this work, a sulfonated poly(etheretherketone)/phosphorized zirconium oxide nano-particles membrane, a monoethanol ammonium acetate, a sulfonated poly(etheretherketone)/phosphorized zirconium oxide nano-particles and ionic liquid composite membrane has been analyzed with following thermal analysis methods – thermogravimetric and differential thermal analysis, differential scanning calorimetry. The TA-60WS Collection computer programm was used to process the thermogravimetric and differential thermal analysis data. The METTLER Graph Ware TA72 PS 5 was used to process the differential scanning calorimetry data. Universal testing equipment Tinius Olsen H1KS was used to test a mechanical properties (durability-deformation curves, creep analysis). Method of Karl Fischer was used for a quality test of ionic liquid. X-ray diffraction and Fourier transform infrared spectroscopy was used for identification and structure analysis of sulfonated poly(etheretherketone) membranes and composite membranes. Scherrer equation was used to calculate particle sizes were .
Sulfonated poly(etherether) ketone and monoethanol ammonium acetate composite membrane structure and thermal properties
Keywords: Ķīmija