Pretkritienu aizsardzības sistēmas būvniecības darbos - Dikusare, Alla (Latvijas Universitāte, 2015)
Pirmajā daļā, balstoties uz literatūras avotiem, analizētas būvniecības nozares aktualitātes darba aizsardzības jomā, drošības problēmas darbos augstumā. Otrajā daļā aprakstītas pētījumā izmantotās metodes. Trešajā daļā ir apkopoti un analizēti pētījumos iegūti dati, nelaimes gadījumu darbos augstumā statistika. Ceturtajā daļā autore izstrādāja pasākumus analizēto problēmu risināšanai un apkopoja materiālā „Vadlīnijas pretkritienu aizsardzības sistēmu izvēlei un drošās darba vides veidošanai būvniecības darbos augstumā”. Maģistra darbā secināts, ka darbi būvobjektos lielākoties tiek organizēti un veikti nedroši, nereti aizsardzības līdzekļu izvēle ir neprecīza un to pielietojums neatbilst veicamajam darbam. Autore izstrādāja praktiskās rekomendācijas pareizai aizsardzības līdzekļu izvēlei un pielietošanai.

In The First Part analyzed the actualities in the labor protection scope of construction industry, the safety problems at work at height. In The Second Part described methods used in the Research. In The Third Part the data were analyzed that were obtained in research, as well as statistics of accidents at work at height. In The Fourth Part author developed preventive measures for solving problems and worked out material "Guidelines for selection of anti-fall protection systems and safe working environment in the construction work at height." It is concluded, that work on construction sites mostly are organized and performed in unsafe manner, the choice of protective equipment often is not appropriate and its use do not correspond to the performed work. Author developed the practical recommendations for application of the protective equipment.
Fall protection systems in construction work
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; BŪVNIECĪBA; , DARBS AUGSTUMĀ; BĪSTAMĪBA; PRETKRITIENU AIZSARDZĪBA