Arhīvu sērija: vēsture, teorija un prakse - Bojāre, Daina (Latvijas Universitāte, 2012)
Paralēli tehnoloģiju attīstībai Latvijas sabiedrība ir pārdzīvojusi arī pāreju no vienas sociālās iekārtās uz citu - no padomju režīma uz Rietumu demokrātiju. Latvijā šīs pārmaiņas noteica nepieciešamību pārorientēties no padomju arhīvniecības tradīcijām uz Rietumu praksi, lai iekļautos Eiropas un pasaules arhīvistu sabiedrībā. Līdz ar pārorientēšanos Latvijas arhīvisti sastapās ar jauniem dokumentu sistematizācijas un aprakstīšanas principiem, ko definē starptautiskie standarti. Pētījuma mērķis bija noskaidrot arhīva sēriju vēsturisko attīstību, teorētisko pamatojumu un pielietojumu arhīvu praksē. Pētījuma rezultāti izmantojami, lai precizētu arhīva dokumentu sistematizāciju Latvijā. Atslēgvārdi: apraksta vienība, aprakstīšana, arhīva dokuments, izcelsmes princips, oriģinālkārtības princips, personālizcelsmes dokumenti, arhīva sērija.

The development of society is currently undergoing significant changes that affect all areas of life, and also archival work. The process of documenting information is changing. The aim of the study was to identify the series of the historical development of archives, theoretical foundations and the use of archives in practice. The result of the study has identified the current situation of archives and defined expectations. Keywords: unit of description, archival description, principle of original order, personal papers, record series, multilevel description.
Archival series: history, theory and practice
Keywords: Bibliotēkzinātne