Studiju virzienu akreditācijas kārtība - Upīte, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Studiju virziena akreditācija notiek novērtējot studiju virzienu un tam atbilstošās studiju programmas, tādējādi nosakot augstskolas vai koledžas resursu kvalitāti un spēju atbilstoši normatīvo aktu prasībām īstenot studiju virzienam atbilstošās studiju programmas. Maģistra darba mērķis ir izpētīt studiju virzienu akreditācijas procesa atbilstību studiju virzienu akreditācijas kārtību regulējošajiem normatīvajiem aktiem. Izvērtēt normatīvo regulējumu, atklājot normatīvā regulējuma mērķi un konstatējot nepilnības, kā rezultātā tiks izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Maģistra darbā sniegti priekšlikumi studiju virzienu akreditācijas procesa pilnveidošanai un skaidrots neprecīzi interpretētais spēkā esošais regulējums.

Study directions accreditation takes place by assessing study direction and study programs corresponding to it, thus defining higher schools and college’s quality of resources and capacity to implement study programs corresponding to the study direction according to the legal requirements. The goal of this master paper is to examine study directions accreditation process compliance with the legal requirements of the study directions accreditation. To evaluate the regulatory framework, revealing the aim of the regulatory framework and identifying disadvantages, as a result, will be made conclusions and proposals. This master paper presents proposals for the improvement of process of study directions accreditation and explains inaccurately interpreted effective regulatory framework.
Accreditation procedure of study directions
Keywords: Juridiskā zinātne