Uzņēmuma iekšējā korporatīvā sociālā atbildība. - Ruduka, Annija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis: Pamatojoties uz literatūras izpēti un uzņēmuma Accenture darbinieku apmierinātības ar uzņēmuma veidotajiem darba apstākļiem analīzi, izstrādāt ieteikumus uzņēmuma iekšējās korporatīvās sociālās atbildības (KSA) aspektu pilnveidošanai. Darba pirmajā nodaļā ir apskatīti KSA teorētiskie aspekti: KSA jēdziens, tā attīstība un būtība, uzņēmējdarbības ētiskie aspekti, sociālās atbildības ziņošanas principi, uzņēmuma loma KSA pārvaldīšanā, kā arī dzimuma vienlīdzība kā daudzveidības aspekts. Otrajā nodaļā ir veikta Accenture Latvijas filiāles iekšējās KSA analīze, savukārt trešajā nodaļā tiek noskaidrots un analizēts Accenture iekšējās KSA novērtējums no darbinieku skatupunkta. Pētījumā izmantotās pētniecības metodes: aptauja un fokusa grupas intervija. Darbā ir 86 lpp, 20 attēli, 4 tabulas un 5 pielikumi.

The goal of the Bachelor thesis: based on the research of literature and the analysis of company’s employee satisfaction, develop recommendations for Accenture Latvia on how to improve internal corporate social responsibility activities (CSR). First part of the study is theoretical concept of CSR, its development, aspects of CSR reporting, ethical entrepreneurship, company’s CSR management and gender diversity. Second part is analysis of Accenture Latvia internal CSR activities. The third part consists of research about Accenture Latvia employee satisfaction with internal CSR activities. Research methods used in the study: questionnaire and focus group interview. Study consists of 86 pages, 20 pictures, 4 tables and 5 appendices.
Internal Corporate Social Responsibility of enterprise.
Keywords: Vadībzinātne; korporatīvā sociālā atbildība; iekšējā korporatīvā sociālā atbildība; IT nozare; darbinieku apmierinātība