SIA Serviss debitoru parādi, to novērtējums, uzskaite un pārvaldība - Dorofejeva, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbā autore pēta SIA Serviss debitoru parādu novērtējumu, uzskaiti un pārvaldību periodā 2008.g.-2014.g. Pētījuma mērķis ir noteikt SIA Serviss debitoru uzskaites un pārvaldības problēmas, kas kāvē uzņēmuma attīstību, sniedzot priekšlikumus šo problēmu risināšanai. Mērķa sasniegšanai autore izpētīja debitoru parādu novertēšanas, uzskaites un pārvaldības teoretiskās prasības, SIA Serviss debitoru parādu novērtešanu, uzskaiti un pārvaldības procedūras, pielietojot matemātiskās, ekonomiskās analīzes, grafiskās un koeficientu metodes, izmantojot latviešu un krievu valodas literatūras avotus, LR likumdošanas normativos aktus, interneta resursus un SIA Serviss metodikas materiālus un nepublicētos datus par periodu 2008.-2014.g.

There are accounts receivable of SIA Serviss, it’s assessment, accounting and management studied in diploma paper in the period 2008-2014. The aim of diploma paper is to determine SIA Serviss accounting and management problems of accounts receivable, that obstacles company’s development, as also to provide proposals for resolving the problems. In order to achieve an aim, author studied the receivables’ assessment, accounting and management requirements in theory, the SIA Serviss receivables’ assessment, accounting and management requirements, applying mathematics, economic analysis, graphic and index methods, using Latvian and Russian literature, legislative normative acts Latvian Republic, web resources, as well as methodological material of SIA Serviss and non-published data for the period from 2008-2014.
Accounts receivable of SIA Serviss, it’s assessment, accounting and management
Keywords: Ekonomika; Debitori; Debitoru parādi; Pircēju un pasūtītāju parādi; Novērtēšana; Uzskaite