Kvalitātes mērījumu sistēma informācijas tehnoloģiju izstrādes pārvaldībai - Apele, Ilze (Latvijas Universitāte, 2010)
IT izstrādes pārvaldība ir sarežģīta disciplīna, kas IT organizācijai nereti beidzas ar neveiksmi: finansiāliem zaudējumiem, sabojātu reputāciju un nenoturētu klientu. IT izstrādes projekta pārvaldība nav iedomājama bez mērījumiem. Mērījumi sniedz objektīvu ieskatu projekta norisē un atbalsta projekta kontrolē un plānošanā. Darbā tiek analizēts IT uzņēmuma „KIVĪ” projektu portfelis, noteiktas tendences un tās salīdzinātas ar nozares tendencēm. Noteikti projektu pārvaldības kvalitātes mērķi un noteiktas kvalitātes metrikas. Izveidota vienota kvalitātes mērījumu sistēma, veikta pārbaude un iestrādāti nepieciešamie uzlabojumi. Darbā sniegtas rekomendācijas IT uzņēmuma „KIVĪ” kvalitātes mērījumu sistēmas uzlabošanai. Atslēgas vārdi: kvalitātes mērījumi, projektu pārvaldības mērījumi, mērījumu sistēma.

IT development management is a complex discipline, which often tends to fail in IT organizations leading to financial loss, damaged reputation and lost clients. It is hard to imagine IT development project management without measurements. Measurements provide an objective insight into project processes and support project control and planning. The paper analyzes IT organization „KIVĪ” project portfolio, identifies trends and compares them with IT industry trends. Project management quality goals and quality metrics are determined in the paper. As well united quality measurement system is established, which has been checked and necessary improvements have been incorporated. The paper provides recommendations to improve quality measurement system in the IT organization „KIVĪ”. Keywords: quality measurements, project management measurements
Quality measurement system for managing information technology development
Keywords: Vadībzinātne