Nerezidentu noguldījumi Latvijas komercbankās: tendences un riski - Raščevska, Lolita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Nerezidentu noguldījumi Latvijas komercbankās- tendences un riski”. Darba mērķis ir analizējot Latvijas likumdošanu, noguldījumu portfeli un tā segmetus, kā arī nerezidentu noguldījumu tendences un riskus laika periodā no 2009.līdz 2015.gadam, secināt kādas ir iespējas un tai pašā laikā draudi saistīti ar nerezidentu noguldījumiem, kā arī izstrādāt priekšlikumus noguldījumu piesaistei komercbankās un ar nerezidentu noguldījumiem saistīto risku mazināšanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 8 apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā apskatīts noguldījumu teorētiskais raksturojums. Otrajā nodaļā tiek analizēts noguldījumu portfelis Latvijas komercbankās. Trešajā nodaļā analizētas nerezidentu noguldījumu tendences, kā arī apskatīti riski un problēmas. Darba apjoms ir 70 lpp, 25 attēli un 4 tabulas. Pamatojoties uz bakalaura darbā veikto analīzi autore secina un dod priekšlikumus noguldījumu pilnveidošanai un nerezidentu noguldījumu risku un problēmu novēršanai. Atslēgvārdi: noguldījumi, nerezidentu noguldījumi, noguldījumi Latvijas komercbankās, patiesā labuma guvējs, Noguldījumu garantiju fonds, noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija

The theme of the Bachelor thesis is “Non-residents deposits in commercial banks of Latvia:trends and risks”. The aim of the work is analysing the legislation of Latvia, deposits portfolio and its segments, as well as non- residents deposits trends and risks in the period from 2009 to 2015, conlude what are the opportunities and at the same time threats related to non-residents deposits, and develop proposals for development of deposits and non-residents deposits risks solving. The Bachelor consits of the three chapters and eight subchapters. The first chapter describes theoretical aspects of deposits. In the second chapter is made analysis of deposits portfolio in commercial banks of Latvia. In the third chapter is made analysis of non-residents trends, risks and also problems. The amount of the thesis is 70 pages including 25 pictures and 4 tables. On the basis of analysis author conludes with conlusions and give proposals for the improvment of non-residents deposits risk and problems. Key words: deposits, non-residents deposits, deposits of commercial banks of Latvia, The deposit Guarantee fund, the legalization of proceeds.
Non-Residents Deposits in Commercial Banks of Latvia: Trends and Risks
Keywords: Ekonomika; noguldījumi; nerezidentu noguldījumi; Noguldījumu garantiju fonds; noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija; noguldījumi Latvijas komercbankās