Projekts: "Indynetworks" dibināšana - Dimants, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēma ir uzņēmuma SIA Indynetworks dibināšanas projekta izstrāde. Projekta ideja ir informācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA Indynetworks dibināšana, kas nodarbosies ar videokonferenču pakalpojumu sniegšanu visā pasaulē. Videokonferences jeb attālinātas sapulces kļūst arvien nepieciešamākas. Pētījumā Forbes Insight gandrīz trīs ceturtdaļas vadītāju norāda, ka viņu darbinieku un piegādātāju tīkls ir starptautisks. Autors uzsver, ka nav viegli noorganizēt klātienes sapulci, videokonference ir otrs labākais variants. Pētījuma dati liecina, ka 78% aptaujāto darbinieku uzskata, ka uzlabojas gan komandas, gan individuālais sniegums, jo veicot attālinātu darbu, vairojas uzticēšanās. Tāpat 72% uzskata, ka tieši videokonferences palīdz uzņēmuma vadītājiem, kas ļauj darbiniekiem uzticēties vairāk, kas uzlabo efektivitāti un produktivitāti. Turklāt divas trešdaļas uzņēmumu tagad ļauj darbiniekiem strādāt attālināti, ja tas ir nepieciešams. Uzņēmums sniegs videokonferenču, informācijas tehnoloģijas konsultācijas, kā arī sniegs programmēšanas pakalpojumus. Projekts ir aktuāls, jo pašlaik tirgū pastāv šādas problēmas:: •Sarežģīta pieslēgšanās videokonferencēm; •Zemo video kvalitāti un sniegtās iespējas; •Ietaupīs naudas līdzekļus un laiku; •Veicinās saziņu attālināti ar darba kolēģiem vai uzņēmuma partneriem; •Augstas cenas. Salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem uzņēmumiem SIA Indynetworks piedāvās jaunus inovatīvus risinājumus Latvijā, kas veicinās komunikācijas attīstību. Pieslēgšanās videokonferencei būs pieejam uz mobilām ierīcēm un datoriem. Tiks piedāvāti vairāki plānu veidi, kuru atšķirsies pēc cenu kategorijām. Veicot analīzi par komersantu veidiem autors par piemērotāko uzņēmējdarbības formu uzņēmumam “Indynetworks” uzsākot komercdarbību izvēlējās dibināt sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) pamatojoties uz noteiktiem izvirzītiem kritērijiem. Uzņēmuma Indynetworks atrašanās adrese ir Rīga, Krišjāņa Valdemāra 21. Krišjāņa Valdemāra ir viena no galvenajām ielām galvas pilsētas centrā, kura ir noslogota visu dienu. Biroja atrašanas vieta ir viegli atrodama un pieejama kā arī dažu minūšu attālumā atrodas tirdzniecības centrs, māklas muzejs, parks, banka kā arī viesnīca.   SIA Indynetworks dibina trīs dibinātāji. Katrs no dibinātājiem veiks naudas ieguldījumu no saviem līdzekļiem. Sabiedrības pamatkapitāls noteikts 15 000 EUR, kurš sastāvēs no 150 daļām, kura viena nominālvērtība būs 100 EUR. Uzņēmuma ieguldītā naudas summa galvenokārt spēs nodrošināt uzņēmuma sākotnējo darbību kā arī iegādāties nepieciešamos pamatlīdzekļus un segt uzņēmuma izdevumus. Uzņēmuma nākotnes vīzija ir paplašināt uzņēmējdarbības virzienu, kur uzņēmums veidos mobilās lietotnes, bet tam būs nepieciešami papildus cilvēki un tiks pieņemti 3 jauni darbinieki, kas tieši orientēsies uz mobilo aplikāciju izveidi, testēšanu un uzturēšanu.

The subject of the Master's thesis is project establishment of the company SIA Indynetworks. The idea of the project is the establishment of the information technology company SIA Indynetworks, which will provide video conferencing services worldwide. Videoconferencing or remote meetings are becoming increasingly necessary. In a Forbes Insight survey, nearly three-quarters of executives say their network of employees and suppliers is international. The author emphasizes that it is not easy to arrange a face-to-face meeting, video conferencing is the second best option. The survey data show that 78% of the surveyed employees believe that both team and individual performance improves, because remote work increases trust. Also, 72% believe that video conferencing helps company managers, which allows employees to trust more, which improves efficiency and productivity. In addition, two-thirds of companies now allow employees to work remotely when needed. The company will provide video conferencing, information technology consulting, as well as programming services. The project is relevant because there are currently the following problems in the market: • Difficult connection for video conferencing; • Low video quality and capabilities; • Save money and time; • Facilitate remote communication with co-workers or company partners; • High prices. In comparison with other similar companies, SIA Indynetworks will offer new innovative solutions in Latvia, which will promote the development of communication. Video conferencing will be available on mobile devices and computers. Several types of plans will be offered, which will vary by price category. Performing an analysis of the types of merchants, the author chose to establish a limited liability company (LLC) on the basis of certain set criteria when starting the commercial activity for the company “Indynetworks”. The location of the company Indynetworks is Riga, Krišjāņa Valdemāra 21. Krišjāņa Valdemāra is one of the main streets in the center of the capital, which is busy all day. The location of the office is easy to find and access, and within a few minutes there is a shopping center, an art museum, a park, a bank and a hotel. SIA Indynetworks is founded by three founders. Each of the founders will make a cash contribution from their own resources. The share capital of the company is set at 15,000 EUR, which will consist of 150 shares, one nominal value of which will be 100 EUR. The amount of money invested by the company will mainly be able to ensure the initial operation of the company, as well as to purchase the necessary fixed assets and cover the company's expenses. The company's future vision is to expand the business direction, where the company will build mobile applications, but it will need additional people and 3 new employees will be hired, who will be directly focused on the development, testing and maintenance of mobile applications.
Project: Establishment of "Indynetworks"
Keywords: Finanses un kredīts; uzņēmums Indynetworks; videokonference; IKT nozare; tehnoloģijas; mākonis