ω-Hetarilbutānskābes atvasinājumu iegūšana pretvēža aktivitātes noteikšanai: pieclocekļu heterocikli ar diviem heteroatomiem - Kondibo, Vadim (Latvijas Universitāte, 2022)
Ω-hetarilbutānskābes atvasinājumu iegūšana pretvēža aktivitātes noteikšanai: pieclocekļu heterocikli ar diviem heteroatomiem. Kondibo V., zinātniskais vadītājs Dr. chem. Igors Kļimenkovs. Bakalaura darbs, 32 lappuses, 34 attēli, 23 literatūras avoti, 15 pielikumi, Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros ir novērtēti 4-(5-fenil-1H-3-pirazolil)butānskābe , 4-(5-fenil-3-izoksazolil)butānskābe un 4-(4-fenil-1H-2-imidazolil)butānamīds sintēzes iespējas.

Synthesis of ω-hetarylbutanoic acid derivatives for determination of anticancer activity: five-membered heterocycles with two heteroatoms. Kondibo V., supervisor Dr. chem. Igors Klimenkovs. Bachelor thesis, 32 pages. 34 figures, 23 literature references, 15 appendices. In Latvian. The possibilities of synthesis of 4-(5-phenyl-1H-3-pyrazolyl)butanoic acid , 4-(5-phenyl-3-isoxazolyl)butanoic acid un 4-(4-phenyl-1H-2-imidazolyl)butanamide have been evaluated.
Synthesis of ω-hetarylbutanoic acid derivatives for determination of anticancer activity: five-membered heterocycles with two heteroatoms
Keywords: Ķīmija; Pirazoli; Izoksazoli; Imidazoli; dikarbonilsavienojumi