Virzība uz demokrātisko Eiropu 2. pasaules kara laikā. Latvijas Centrālā padome un kurelieši : konferences materiāli Rīgā, 2010. gada 8. maijā - Feldmanis, Inesis (LU Akadēmiskais apgāds, 2010)
2010. gada 8. maijā Rīgā notikušās konferences materiāli. Kureliešu un Latvijas Centrālās padomes centieni spilgti atklāj latviešu tautas sarežģīto likteni, kad brīvas Latvijas vārdā bija jācīnās gan pret padomju, gan nacistu okupācijas varām. Šī grāmata ir veltīta kureliešiem un Latvijas Centrālajai padomei. Tajā apkopoti jau izpētītie fakti un atziņas. Konferences un arī konferences materiālu krājuma nolūks ir rosināt interesi par latviešu pretošanās kustību un veicināt tās tālāku analīzi.
Keywords: 2. pasaules karš; Otrais pasaules karš; demokrātija; Latvijas Centrālā padome; Kurelieši; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History