Antibiotiku noteikšana zivīs ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju – tandēma masspektrometriju - Bacāne, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā tika izpētīta literatūra par antibiotikām un to maksimāli pieļaujamiem līmeņiem un antibiotiku izmantošanu akvakultūrā. Darbā arī tika apskatītas dažādas metodes par antibiotiku atlieku noteikšanu zivīs. Atlieku kvantitatīvajai noteikšanai storu un foreļu paraugos no dažādām audzētavām tika pielietota augsti efektīvā šķidruma hromatogrāfijas-tandēma masspektrometrijas metode, izmantojot fosfolipīdu cietfāzes ekstrakcijas kolonnas. Antibiotiku atlieku noteikšana tika pārbaudīta validācijas gaitā.

In this work the scientific literature on antibiotics and their maximum levels and their use of in aquaculture was explored. Various methods of antibiotic residues detection in fish were assessed. In the practical part of the thesis the antibiotic residue quantification was performed using the high performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry in sturgeon and trout samples from different farms using phospholipids solid phase extraction columns. Antibiotic residues analysis were verified during the validation.
Antibiotics determination in fish with high performance liquid chromatography – tandem mass spectrometry
Keywords: Ķīmija; ANTIBIOTIKAS; AKVAKULTŪRA; FOSFOLIPĪDU CIETFĀŽU EKSTRAKCIJA; VALIDĀCIJA; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA