Sporta žurnālistikas ētika žurnālā "Sporta Avīze" (1995–2013) - Gekišs, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Sporta žurnālistikas ētika žurnāla "Sporta Avīze" (1995-2013)” tiek analizēts Latvijas vadošais sporta izdevums no ētiskā rakursa. Darba mērķis ir noskaidrot ar kādām žurnālistikas ētikas problēmām saskaras "Sporta Avīze". Par teorētisko pamatu izmantota sporta žurnālistikas teorija un aprakstītas būtiskākās īpašības, kas raksturo sporta žurnālistu. Pēc izlases principa, pētījumā, izanalizējot "Sporta Avīzes" numurus trīspadsmit gadu laikā, secināts, ka "Sporta Avīze" nemainot savu uzstādījumu – atspoguļot aktuālākās sporta norises, priekšroku dodot Latvijas sporta dzīvei, spējusi veiksmīgi iekļauties mūsdienu mediju plūsmā, pamat saturu papildinot ar infoizklaides publikācijām. Atslēgvārdi: sporta žurnālistika, uzticība, atbildība, precizitāte, ētikas kodeksi, žurnālistikas ētika, "Sporta Avīze"

The Bachelor work „Ethics of sports journalism in magazine "Sporta Avīze" (1995–2013)” analyzes the Latvian leading sports edition of the ethical pivot. The goal is to find out what the problems facing journalism ethics in "Sporta Avīze" The study will build upon the content analysis and discourse analysis, supplemented by the best Latvian sports journalist and high-level athlete interviews. The theoretical framework used in sports journalism theory describes the main features that characterize sports journalists. The research focused on ethical considerations that emerged from sports journalists and athlete’s interviews, research, analysis of the "Sporta Avīze" numbers thirteen years, on a selective basis. Keywords: sports journalism, trust, responsibility, accuracy, codes of ethics, journalism ethics, "Sporta Avīze"
Ethics of sports journalism in magazine "Sporta Avīze" (1995–2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne