SIA "G.Auto" finanšu stāvokļa analīze un uzlabošanas iespējas - Zvirbule, Tīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma „SIA „G. AUTO” finanšu stāvokļa analīze un uzlabošanas iespējas sastāvēs no teorētiskās daļas un finanšu analīzes metožu praktiskiem aprēķiniem, lai uzskatāmi parādītu uzņēmuma finanšu ekonomisko situāciju un efektivitāti. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt uzņēmuma SIA „G. AUTO” finansiālās darbības novērtējumu un salīdzināt ar nozares lielāko konkurentu uzņēmumu finanšu rādītājiem. Bakalaura darbs sastāv no anotācijas latviešu un angļu valodā, 3 nodaļām, sniegtiem secinājumiem un izstrādātiem priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā finanšu teorētiskais raksturojums, otrajā nodaļā tiek izpētīta uzņēmuma raksturojums un darbības sfēra, kā arī tirdzniecības nozares stāvoklis Latvijā, un trešajā nodaļā ir finanšu stāvokļa analīze SIA „G.AUTO”, kā arī uzņēmuma konkurentu rādītāju salīdzināšana. Darba nobeigumā, apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma finanšu uzlabošanas iespējām. Bakalaura darbs sastāv no 66 lappusēm, 20 attēliem, 18 formulām, 8 tabulām un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi- finanšu analīze, apgrozāmie līdzekļi, konkurētspēja, mazumtirdzniecība, finanšu rādītāji.

The bachelor thesis with the topic of Analysis of LLC G.AUTO Financial Position and its Improvement Opportunities will consist of literature review and empirical part where calculations using financial analysis methods will be made in order to demonstrate the financial situation and efficiency of the company. The aim of the bachelor thesis is to develop an evaluation of G. AUTO financial performance and compare it with the financial indicators of the largest competitors of the industry. The thesis consists of annotations in Latvian and English, three chapters, the conclusions, and recommendations. The first chapter consists of theoretical description of the finance scene. The second chapter examines the characteristics of the company and the sphere of its activity, as well as the situation of the trading industry in Latvia. The third chapter analyses the financial position of SIA G.Auto and compares the financial indicators of the company with its competitors. At the end, conclusions are summarized and recommendations for improving the company's financial position are given. The bachelor thesis consists of 66 pages, 20 pictures, 18 formulas, 8 tables and 2 annexes. Keywords - financial analysis, current assets, competitiveness, retail, financial indicators.
Analysis of LLC G.Auto financial position and its improvement opportunities
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; konkurētspēja; apgrozāmie līdzekļi; mazumtirdzniecība; finanšu rādītāji