Kultūru mijiedarbība un nacionālisms latviešu Dziesmu svētkos no 19.gadsimta līdz 20.gadsimta sākumam - Metlāns, Emīls (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba " Kultūru mijiedarbība un nacionālisms latviešu Dziesmu svētkos no 19.gadsimta līdz 20.gadsimta sākumam " mērķis ir parādīt vispārējo Latviešu dziesmu svētku nozīmi Latviešu kultūrā kā tie tika veidoti ar nacionālisma formām un pazīmēm. Kā arī atainot vācu kultūras ietekmi uz Latviešu nācijas veidošanās pirmsākumiem. Lai sasniegtu sava darba mērķi tika izpētīti vēsturiskie procesi Eiropā, nacionālisma apzīmēšanas problemātika, kā šie procesi ietekmēja latviešu nacionālās kustības un kultūras attīstību. Kā savienojums tika izmantoti Latviešu dziesmu svētki, kuri lielā mērā pauda nacionālisma simbolismu. Nacionālisms latvijā ir veidojusies uz aizgūtu tradīcijā, kuras laika gaitā ir nacionālisma ideoloģija pārveidojusi par latviešu kultūru. Paši dziesmu svētki nav Latvijas tautas izgudrojums, bet šī tradīcija ir saglabājusies līdz mūsdienām. Atslēgvārdi: Nacionālisms, Identitāte, Ideoloģija, Tauta, Dziesmu svētki, Kultūra, Tradīcijas, Vēsture, salīdzinājums

Bachelor's thesis "Cultural Interaction and Nationalism Latvian Song Festival from the 19th Century to the early 20th Century" is to show the Latvian Song Festival significance of Latvian culture as they were designed with the features and forms of nationalism. As well as displaying the German cultural influence on the origins of the Latvian nation. To achieve the aim of this work the historical processes in Europe, nationalism tagging problem of how these processes affected the Latvian national movement and cultural development were studied. As the compound was used in Latvian Song Festival, which is largely expressed through the symbols of nationalism. Latvian nationalism has emerged on borrowed tradition, which over the years have transformed the nationalist ideology of Latvian culture. The Song Festival is not a invention of the Latvian people invention, but this tradition has survived to the present day. Keywords: Nationalism,Identity,Ideology,Folk,Song Festival,Culture,Tradition
Cultural Interaction and Nationalism in Latvian Song Festival from the 19th Century to the Early 20th Century
Keywords: Valodniecība