Automašīnu valsts reģistrācijas numuru atpazīšana Android operētājsistēmā - Voronovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2014)
Autoceļu, auto stāvvietu un automobiļu drošību un efektivitāti iespējams uzlabot ar automātisko valsts reģistrācijas numuru atzīšanu. Šāda sistēma ir efektīva uzņēmumos, kuri veic autotransporta pārraudzību un inspekcijas, lai ātri identificētu automašīnu pēc tās numura. Sistēmas mobilitāte un spēja darboties uz planšetdatora vai viedtālruņa ļautu palielināt tās efektivitāti. Šī darba mērķis ir izpētīt šajā jomā pieejamus risinājumus un rīkus, salīdzināt tos, kā arī izstrādāt savu risinājumu, kas būtu vairāk piemērots darbam ar reģistrācijas numuriem Latvijā.

Automatic number plate recognition (ANPR) is one of ways to improve state of roads, car parking solutions and car driver’s safety. This system is much effective in companies what engaged in monitoring of roads and car inspections to help them quickly identify car by its registration number. System mobility and ability to run it on tablet PC’s or smartphones would increase its affectivity. This work aims to explore already existing accessible solutions and tools in this area to compare them and to develop a solution that would be more suitable for registration number recognition of Latvian cars.
Car registration number plate recognition in Android operating system
Keywords: Datorzinātne