Grafēna/metāla oksīda kompozīta kārtiņu elektroforētiska uzklāšana un fizikāli ķīmiskās īpašības - Dorondo, Anna (Latvijas Universitāte, 2015)
Grafēna/metāla oksīda kompozīta kārtiņu elektroforētiska uzklāšana un fizikāli ķīmiskās īpašības. Dorondo A., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Bajārs G. Maģistra darbs 46 lappuses, 18 attēli, 3 tabulas, 62 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā ir veikta elektroforētiska grafēna/metāla oksīda kompozīta kārtiņu uzklāšana uz tērauda elektroda potenciostatiskā režīmā, galvenokārt, no ūdens un izopropanola suspensijām. Iegūtās kārtiņas tika analizētas, izmantojot skenējošo elektronu mikroskopiju, Raman spektrometriju un XRD. Noteikta kārtiņu gravimetriskā lādiņietilpība - CFO/G/I kārtiņa uzrāda augstāku gravimetrisko lādiņietilpību nekā CFO/G/H kārtiņa. GRAFĒNA UN METĀLU OKSĪDU KOMPOZĪTI, ELEKTROFORĒTISKĀ UZKLĀŠANA, GRAFĒNS, OGLEKĻA MATERIĀLA ELEKTRODS, GRAVIMETRISKĀ LĀDIŅIETILPĪBA, LITIJA JONU BATERIJAS.

Electrophoretic deposition, physical and chemical properties of graphene/metal oxide composite films. Dorondo A., supervisor Dr. chem. Bajars G. Master thesis in physical chemistry, 46 pages, 18 figures, 3 tables, 62 literature references, 1 appendix. In Latvian. In this work variously obtained graphene/metal oxide composite materials were deposited mainly from water and isopropanol suspensions on stainless steel sheets by electrophoretic deposition method. The obtained graphene/metal oxide composite films were analyzed using scanning electron microscopy, Raman spectroscopy and XRD. Were determinated films gravimetric charge capacity – a layer of applied electrophoretic deposition CFO/G/I exhibit a higher gravimetric charge capacity than from CFO/G/H derived layer. GRAPHENE AND METAL OXIDE COMPOSITE FILMS, ELECTROPHORETIC DEPOSITION, GRAPHENE, CARBON MATERIALS ELECTRODE, GRAVIMETRIC CHARGE CAPACITY, LITHIUM ION BATTERIES.
Electrophoretic deposition, physical and chemical properties of graphene/metal oxide composite films
Keywords: Ķīmija; GRAFĒNA UN METĀLU OKSĪDU KOMPOZĪTI; ELEKTROFORĒTISKĀ UZKLĀŠANA; GRAFĒNS; OGLEKĻA MATERIĀLA ELEKTRODS; GRAVIMETRISKĀ LĀDIŅIETILPĪBA