Iedzīvotāju līdzdalības palielināšana Zemgales reģiona pašvaldībās 2009. un 2013. gadā - Alle, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs par tēma ir Iedzīvotāju līdzdalības palielināšana Zemgales reģiona pašvaldībās 2009. un 2013. gadā. Darba problēma - noskaidrot, vai pašvaldības komunikācijas kanāli var panākt plašāku iedzīvotāju līdzdalību pašvaldībās. Darba uzdevumi ir apzināt teorētisko literatūru par pašvaldību komunikāciju, iedzīvotāju līdzdalību, intervēt Zemgales reģiona pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistus par pašvaldībās pielietotajiem komunikācijas kanāliem un iedzīvotāju līdzdalību 2009. un 2013. gadā, secināt, kā mainoties komunikācijai, mainās sabiedrības līdzdalība. Darba mērķis - uzzināt, Zemgales reģiona pašvaldību komunikācijas kanālus, konstatēt, kādu komunikācijas kanālu izmantošana paplašina iedzīvotāju līdzdalību. Atslēgvārdi: iedzīvotāju līdzdalība; pašvaldību komunikācija; publiskā sfēra; interneta komunikācija -

The Barchelo`s thesis theme is, „Increasing citizen participation in municipalities of Zemgales region during years 2009 and 2013” The main problem of study: may local communication channels can achieve wider participation of citizens in local government of Zemgale? The main tasks of research are to explore theoretical literature about local communication and public involvement, interwiev public relations professionals of Zemgale region about municipality`s communication channels and public participation during years 2009. and 2013., deduce how changes in communication can change public participation. Work is aimed to find out communication channels of Zemgales region to involve citizen in local government. Keywords: public participation; communication of municipality; public sphere; internet communication
Increasing of public participation in municipalities of Zemgales region during years 2009 and 2013
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)