Priekšmetiskā darbība bērna runas sekmēšanai pirmsskolas izglītības iestādē 1.posmā - Rozīte, Sintija (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Sintija Rozīte Darba nosaukums: Priekšmetiskā darbība bērna runas sekmēšanai pirmsskolas izglītības iestādē 1.vecumposmā Darba veids: Kvalifikācijas darbs Studiju programma: Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte. Pirmsskolas skolotājs. Darba zinātniskais vadītājs: Profesore Dr.paed. Ilze Šūmane Darba apjoms: 54 ar pielikumu lpp. Atslēgas vārdi: Bērns, mācību vide, pedagogs Pētījuma mērķis. Teorētiski un praktiski izvērtēt priekšmetiskās darbības bērna runas sekmēšanai pirmsskolas izglītības iestādē 1.vecumposmā Pētījuma uzdevumi: 1. 1.Analizēt teorētisko literatūru par priekšmetiskā darbību bērna runas sekmēšanai 1.vecumposmā; 2. Izzināt priekšmetiskās darbības nozīmīgumu bērna runas attīstībā; 3. Izveidot rekomendācijas pirmsskolas pedagogiem kā ar priekšmetisko darbību var sekmēt un attīstīt bērna runu; 4. Veikt pedagoģisko pētījumu par Brenguļu pirmsskolas izglītības iestādē X. grupā ar 6 bērniem; Kvalifikācijas darbs sastāv no 3 nodaļām ar apakšnodaļām: Pirmā nodaļa- autore apkopo un analizē priekšmetiskā darbības bērna runas sekmēšanai pirmsskolas izglītības iestādē 1.vecumposmā, 1.5-3 gadīga bērna psiholoģisko raksturojumu. Otrā nodaļa- atbilstoši teorijā gūtajā atziņām tiek veikts pētījums- pedagogu anketēšana, pārrunas, rezultātu analīze. Trešā nodaļa- izstrādātas rekomendācijas pirmsskolas pedagogiem priekšmetiskās darbības pielietošanai bērna runas un valodas attīstībā

Author of the work: Sintija Rozīte Title of the work: Thematic activity for the promotion of the child's speech in the preschool educational institution in the 1st age stage Type of work: Qualification work Study program: Faculty of Educational Sciences and Psychology. Preschool teacher. Scientific leader of the work: Professor Dr.paed. Ilze Shumane Key words: Child, learning environment, teacher The purpose of the research. To theoretically and practically evaluate the subject activities for promoting the child's speech in a preschool educational institution in the 1st age stage Research tasks: 1. To analyze the theoretical literature on the subject activity for promoting the child's speech in the 1st age stage; 2. Find out the importance of the subject activity in the development of the child's speech; 3. To create recommendations for preschool teachers on how to promote and develop the child's language skills and speech through fun activities; 4. Carry out a pedagogical study on Brenguļi in a preschool educational institution in group X with 6 children. The qualification work consists of 3 chapters with subsections. In the first chapter, the author summarizes and analyzes the psychological characteristics of a 1.5-3-year-old child in the 1st age stage of the subject activities for promoting the child's speech in a preschool educational institution. The second chapter - in accordance with the knowledge gained in the theory, a study is carried out - questionnaires of pedagogues, discussions, analysis of results. The third chapter - developed recommendations for preschool teachers for the application of subject activities in the development of the child's speech and language
Thematic activity for the promotion of the child's speech in the preschool educational institution in the 1st stage
Keywords: Izglītības zinātnes; bērns; mācību vide; pedagogs; 1.5-3 gadus