Banku digitalizācijas attīstība Eiropā - Kābele, Estere (Latvijas Universitāte, 2023)
“Banku digitalizācijas attīstība Eiropā”. Estere Kābele, darba vadītāja as. prof. Marina Kudinska un darba recenzents prof. S. Saksonova. Darbs detalizēti aplūko digitalizācijas teorētiskos aspektus, banku digitalizācijas nozīmi un attīstību, kā arī banku digitālos pakalpojumus un tehnoloģijas Eiropā. Darba mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām nostādnēm novērtēt Eiropas banku digitalizācijas attīstību, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus digitalizācijas attīstības veicināšanai. Darbā ir doti digitalizācijas un banku digitalizācijas jēdzieni un paskaidrojumi, ir aplūkotas digitalizācijas un banku digitalizācijas priekšrocības un trūkumi, datu aizsardzība digitālajā vidē, banku digitalizācijas attīstības tendences un nozīme Eiropā. Pirmajā darba daļā ir dots vispārējs digitalizācijas būtības raksturojums, aprakstīti digitalizācijas galvenie elementi, priekšrocības un trūkumi, ir apskatīta datu drošība digitālajā vidē un digitalizācijas Eiropas Savienības kontekstā. Otrajā daļā detalizēti ir aplūkota banku digitalizācijas attīstība Eiropā, kā arī aplūkotas tās nozīme un attīstības perspektīvas, ir pievienoti statistikas dati par digitālo banku pakalpojumiem un tehnoloģijām. Atslēgas vārdi: digitalizācija, banku digitalizācija, digitālās bankas, attīstība, tendences. Darbs satur 64 lapas un 37 attēli. Pētīšanas periods ir no 2015. līdz 2023. gadam. Darba izmantota speciālās literatūras analīze, statistikas datu apstrāde un grafiskā analīzes metode.

"The development of banking digitalization in Europe". Estere Kābele, supervisor of studies - as. prof. Marina Kudinska and reviewer prof. S. Saksonova. The work examines in detail the theoretical aspects of digitization, the importance and development of bank digitization, as well as the digital services and technologies of banks in Europe. The aim of the work is to evaluate the development of digitalization of European banks on a theoretical basis, draw conclusions and provide proposals for promoting the development of digitalization. The work contains concepts and explanations of digitalization and bank digitalization. As well as it examines the pros and cons (advantages and disadvantages) of digitalization and bank digitalization, data protection in the digital environment, trends in the development of bank digitalization and it is importance in Europe. The first part of the work gives a general description of the essence of digitalization, describes the main elements, advantages, and disadvantages of digitalization, examines the data security in the digital environment and digitalization in the context of the European Union. In the second part, the development of bank digitalization in Europe is discussed in detail, as well as its importance and development perspectives, as well as statistical data on digital banking services and technologies. Key Gateway: Digitization, Bank Digitization, Digital Banks, Development, Trends. The work contains 64 pages and 37 images. Research period is from 2015 to 2023. The work uses analysis of special literature, statistical data processing and graphic analysis method.
The development of banking digitalization in Europe
Keywords: Ekonomika; digitalizācija; banku digitalizācija; digitālās bankas; attīstība; tendences