Organizatoriskie aspekti droša elektroniskā paraksta ieviešanai organizācijā - Zeltīte, Sigita (Latvijas Universitāte, 2020)
Organizāciju vadītājiem un darbiniekiem laiks kā resurss ir svarīgs, līdzīgi kā organizāciju ilgtspēja, kas ietver arī rūpes par dabu. Drošs elektronisks paraksts ir produkts, kas ir saskaņā ar Latvijas tiesību aktiem, un parakstītiem dokumentiem nodrošina juridisko spēku. Drošs elektroniskais paraksts var ieekonomēt laiku . Lai cik šim produktam būtu daudz pozitīvu iezīmju, joprojām to neizmanto visi iedzīvotāji, un tas nav ieviests visās organizācijās Latvijā. Šobrīd pastāv dažādi aizspriedumi sabiedrībā par tā lietošanas iespējām, kā arī daudzi uzņēmumi nav apzinājuši, vai droša elektroniska paraksta esamība organizācijā, tās klientiem un sadarbības partneriem ir svarīga. Temata aktualitātes pamatā ir fakts, ka ar vien vairāk organizācijās ievieš drošu elektronisku parakstu, tas ir bezmaksas produkts, valsts sektorā tas obligāts, bet visas organizācijas to vēl neizmanto. Bakalaura darba apjoms ir 69 lappuses. Darba izstrādē izmantoti 57 avoti. Atslēgas vārdi: eParaksts, organizācija, komunikācija ar darbiniekiem, digitalizācija, drošs elektronisks paraksts

For managers and employees, time as a resource is important, just like sustainability for organizations, which also involves taking care of nature. Secure electronic signature is a product that complies with Latvian legislation. It gives legal force to signed documents. Managers and employees of organizations can save time with this product. Although secure electronic signature has many positive features, it is still not used by all citizens and has not been implemented in all organizations in Latvia. Many companies are not aware of the importance of having a secure electronic signature in their organization for their customers and partners. The volume of the Bachelor Thesis is 69 pages. 57 sources were used in the elaboration of the thesis.
Organizational aspects for implementing secure electronic signature in organization
Keywords: Vadībzinātne; eParaksts; organizācija; komunikācija ar darbiniekiem; digitalizācija; drošs elektronisks paraksts