Smadzeņu-datora saskarnes NeuroSky Mindset iespējas un pielietojumi - Zikovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2011)
Dotajā darbā ir aplūkotas smadzeņu-datora saskarnes, tehnoloģijas un to principi, smadzeņu darbības aktivitātes ierakstīšanai, kā arī ierīces, kuras jau kādu laiku ir tirgū un ir pieejamas plašam patērētājam lokam par relatīvi zemu cenu. Darba mērķis bija savākt informāciju par Neurosky Mindset ierīci, kā arī tās konkurentiem un salīdzināt tās iespējas, lai novērtētu potenciālos pielietojumus. Šī darba ietvaros tika secināts, kā Neurosky Mindset līdzīgām ierīcēm var būt reāls pielietojums ikdienā un kā tehnoloģijas var kļūt plaši lietojamas. Darbā ir piedāvātas idejas, kā šīs tehnoloģijas var tikt izmantotas,kā arī uzrakstīta programma, kas saglabā Neurosky Mindset ierīces sūtītos datus.

This paper describes brain computer interfaces (BCI), technologies and principles for brainactivity recording, as well as BCI devices which are already in markets and are available for majority due to the relativly low cost. The aim of this work, was to investigate Neurosky Mindset and its competitors devices, to understand device potential usage and write software which allows to record Neurosky Mindset sent signals. As a result of this paper, is conclusion that devices like Neurosky Mindset have pontential usage in consumer’s everyday,generated ideas about how can be used devices like Mindset and as a result programm is written for Neurosky Mindset data recording.
Capabilities and applications of Neurosky Mindset brain-computer interface
Keywords: Datorzinātne