Dehidratācijas ietekme uz ģerānijas šūnām - Gasparjana, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Netradicionālā medicīna mūsdienās tiek plaši pielietota, aptiekās ir liela dažādu tēju izvēle. Žāvešāna ir ļoti svarīga aktīvo vielu saglabāšanā, tādēļ ir jāzin kā tās saglabāt. Darba mērķis: noskaidrot, kāds ir labāks žāvēšanas veids, izmantojot konfokālo un optisko mikroskopu. Darbs sastāv no divām pamatdaļām 1. Literatūras apskats, kurš sniedz ieskatu augu šūnu uzbūve. 2. Šūnu citoloģiskais raksturojums, kurš tiek pasniegts attēlu veidā, ka dod lielāku priekšstatu par šūnu stāvokli. Apkopojot rezultātus, tika secināts ka dehidratācija ietekmē šūnu struktūru un jo augstāka temparatūra, jo šūnas organoīdi atrodas sliktākā stāvoklī. ATSLĒGVĀRDI: OPTISKAIS MIKROSKOPS, KONFOKĀLAIS MIKROSKOPS, ŽĀVĒŠANA, ŠŪNA, DEHIDRATĀCIJA

The alternative medicine is used quite often nowadays. There is a wide all kind of tea choice in almost every drugstore. Drying is a very important thing for nutrients conservation, and you should know how to conserve them correctly. Work goal is to determine, using light and confocal microscopes, what is the best drying method. The work consists of 2 main parts. 1. The literature review for plant cell structure insight. 2. The cytological cell description in pictures, which should give a wider cell condition conception. Summing up the dehydration has an effect on a cell structure, and the higher is the temperature, in the poorer condition the cell organelles are. KEYWORDS: LIGHT MICROSCOPY, CONFOCAL MICROSCOPY,DRYING, CELL, DEHYDRATION
Dehidratation effect on the cells of geranium
Keywords: Farmācija