Iespējas uzņēmumam pāriet uz bezmaksas programmatūru - Liepa, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Iespējas uzľēmumam pāriet uz bezmaksas programmatūru”, kā jau nosaukums vēsta, ir par iespējām uzľēmumam atteikties no maksas programmatūras. Mērķis atrast pēc iespējas vairāk bezmaksas alternatīvu, kas apmierina vajadzības. Vispirms tiek noskaidrots kā vispār iedala programmatūru. Noskaidrota šobrīd lietotā programmatūra un aparatūra, kā arī noskaidrotas vajadzības. Visbeidzot tiek izskatīta katra lietotne un tās alternatīvas, lai izvēlētos piemērotāko.

Bachelors Thesis „Potential for a company to migrate to free software”, as the title states, is about possibilities for a company to abandon commercial software. Goal is to find as many free alternatives that satisfy the needs. First of all is determination how software can be classified. Then a list of currently used software and hardware is made. Finally each application and its alternatives are reviewed, to choose one that fits best.
Potential for a company to migrate to free software
Keywords: Datorzinātne