Elektroniskie resursi augstskolu bibliotēkās - Svikša, Inga (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Elektroniskie resursi augstskolu bibliotēkās” ir pētīti augstskolu bibliotēku attāli pieejamie resursi. Mainās gan resursu piedāvājums, gan bibliotēku iespējas, gan lietotāju vajadzības. Teorētiskajā daļā aprakstīti attālo resursu veidi un tipi, 20.-21. gadsimta informācijas pakalpojumu attīstība, lietotāju apkalpošanas teorijas izklāsts, starpnozaru informācijas tehnoloģiju izplatīšanas teorijas apraksts, kā to pielieto bibliotēkas darbā, līdzīgie pētījumi par elektroniskajiem resursiem . Ar aptaujas un kontentanalīzes metodi analizēti un salīdzināti augstskolu bibliotēku tīmekļa vietņu elektroniskie resursi. Augstskolu bibliotēku tīmekļa vietnes ir dažādas, ir labi izveidotas ar daudziem elektroniskajiem resursu veidiem un ir tīmekļa vietnes, kurās elektronisko resursu ir ļoti minimāli. Atslēgvārdi: Augstskola, datubāze, bibliotēka, elektroniskie resursi, informācijas pakalpojumi, tīmekļa vietne.

Bachelor work "Electronic resources for academic libraries" has been studied distant available resources of universities libraries. Are changing both the supply of resources and library facilities, and user needs. The knowledge described in a remote part of resource types and styles, 20.-21. century, information services, theory of users’ services, cross-sector theory of Diffusion of Innovations making a description of how to use the library work like studies of the electronic resources. The survey and content analysis method for analyzing and comparing university library electronic resources websites. Websites of academic libraries are different, it is well established with many types of electronic resources and websites where electronic resources are very minimal. Keywords: University, database, library, electronic resources, information services, website.
Electronic resources for academic libraries
Keywords: Komunikācijas zinātne