Apmiglojuma adaptācija laikā - Eldmane, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 30 lapaspusēm. Tas satur 15 attēlus, 11 tabulas, 21 literatūras atsauci. Mērķis: Noskaidrot, kā redzes asums mainās apmiglojuma adaptācijas laikā emetropas un miopas refrakcijas dalībniekiem. Pētījumā piedalījās 6 emetropas un 6 miopas refrakcijas dalībnieki. Pētījums sastāvēja no četrām sesijām. Tika izmantoti divi dažādi apmiglojuma līmeņi monokulāros un binokulāros apstākļos. Miopas refrakcijas dalībniekiem adaptācija laikā notika visās pētījuma sesijās. Emetropas refrakcijas dalībnieki nespēja adaptēties monokulāram optiskajam apmiglojumam laikā, apmiglojuma līmeņa palielināšana sekmēja monokulāru adaptācijas dinamiku. Starp refrakcijas grupām bija atšķirības monokulāros apmiglojuma apstākļos.

Bachelor thesis contains of 30 pages, 15 images, 11 tables and 21 references. Purpose: To find out, how the time course of blur adaptation changes visual acuity for emmetropic and myopic participants. Participants were 6 emmetropes and 6 myopes. This research contained of 4 sessions. Using two different levels of blur with monocular and binocular vision. All participants with myopic refraction experienced blur adaptation in all session of the experiment. Participants with emmetropic refraction didn’t adapt to monocular optical blur in time, changing to higher level of optical blur improved dynamics of blur adaptation in time with monocular vision. There was differences between refractive groups in monocular blur conditions.
Time course of blur adaptation
Keywords: Fizika; apmiglojuma adaptācija; optiskais apmiglojums; refrakcija; apmiglojuma uztvere