Latvijas vīriešu hokeja izlases dalība olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atjaunošanas: dienaskārtība un rāmējums laikrakstos „Diena”, Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Телеграф” un „Вести Сегодня” - Blass, Roberts (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Latvijas vīriešu hokeja izlases dalība olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atjaunošanas: dienaskārtība un rāmējums laikrakstos „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Телеграф” un „Вести Сегодня” mērķis ir noskaidrot, kāda vieta latviešu un krievu valodā vēstošo laikrakstu dienaskārtībā bijusi Latvijas hokeja izlases dalībai olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atjaunošanas, un kā ar dalību sacensībās saistītie vēstījumi rāmēti. Kā pētījuma problēma izvirzīta: vieta, ko laikrakstu dienaskārtībā ieņem Latvijas hokeja izlases dalība olimpiskajās spēlēs, kā arī ar ttematiku saistītie rāmējumi, atšķiras atkarībā no izdošans valodas. Teorētisko pieeju veido dienaskārtības un rāmējuma teorijas. Pētījumā izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze. Pētījuma rezultāti liecina, ka tematikas vieta latviešu un krievu valodā vēstošo mediju dienaskārtībā atšķiras, kā arī veidotas atšķirīgas vēstījumu konstrukcijas. Atslēgas vārdi: Latvijas hokeja izlase, olimpiskās spēles, dienaskārtība, rāmējums, laikraksti latviešu valodā, laikraksti krievu valodā.

The aim of the bachelor paper called „Latvia men's national ice-hockey team’s participation in the Olympic Games after after the restoration of the independence: Agenda-Setting and Framing in newspapers called „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Телеграф” and „Вести Сегодня” is to find out a place devoted to national ice-hockey team’s participation in the Olympic Games after the restoration of the independence in Latvian and Russian language newspaper’s agenda and how publications about its participation are framed. The research issue is space reserved for Latvia’s national ice-hockey team in Latvian and Russian language newspaper’s agenda and differences in team’s framing depending on the language in which newspapers are printed. Agenda-Setting and Framing have been used as a theoretical approach. Quantitative and qualitative content analysis were used as a research methods. The research results show that Latvian national ice-hockey team’s place in newspapers agenda and theme framing differs depending on printed language. Keywords: Latvia men's national ice-hockey team, Olympic Games, Agenda-Setting, Framing, Latvian language newspapers, Russian language newspapers.
Latvia men's national ice-hockey team’s participation in the Olympic Games after after the restoration of the independence: Agenda-Setting and Framing in newspapers called „Diena”, Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Телеграф” and „Вести Сегодня”
Keywords: Komunikācijas zinātne