Hedžfondi kā alternatīvs ieguldījums ekonomikas lejupslīdes apstākļos - Garavskis, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, vai hedžfondi spēj aizsargāt ieguldītājus pret zaudējumiem pasaules finanšu krīzes laikā un izstrādāt priekšlikumus hedžfondu ieguldījumu pievilcīguma uzlabošanai. Izstrādātais darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīti finanšu tirgus darbības pamati, tā tendences, kā arī ieguldījumu portfeļa teorija. Darba otrajā daļā tiek apskatīta hedžfondu būtība, analizēti hedžfondu stratēģijas. Tiek salīdzināts hedžfondu ienesīgums ar tirgus pamatproduktiem. Tiek izanalizēts hedžfondu atsevišķu stratēģiju ienesīgums pēdējo četru hedžfondiem nozīmīgo notikumu laikā t.i. LTCM bankrota laiks 1998.g., Rietumeiropas krīze, 2001.gadā. 11.septembris, un pašreizēja kredītu krīze. Noslēgumā tiek apskatīti hedžfondam piemītošie riski, un novērtēti ar VaR un GARCH palīdzību. Darbā ir 68 lpp., 3 nodaļas, 8 tabulas, 10 attēli, 27 bibliogrāfiskā saraksta vienības. Atslēgvārdi: Finanšu tirgus, hedžfondi, VaR, GARCH.

The thesis of the Bachelor's paper is to explore do hedge funds are able to protect investors against losses in the global financial crisis. The developed work consists of three parts. The first part examines the financial market basics, its trends, and investment portfolio theory. The second part examines the nature of hedge funds, hedge funds strategies are analyzed and compare. Were analyzed individual hedge fund sectors during four key recent financial crises - the Asian Financial Crisis (1997-98), the Russian Debt Crisis/Collapse of Long Term Capital Management (1998-99), the Tech Bubble & 9/11 (2001-2003) and Current Credit and Stagflation Concerns (2007 onward). The third part evaluate hedge fund returns Value-at-Risk by using GARCH models. The paper consists of 68 pages, 3 parts, 8 tables, 10 pictures, 27 bibliography units. Key words: Financial market, Hedge Fund, VaR, GARCH.
Hedge funds as alternative instruments in phase economic recession
Keywords: Ekonomika